Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

NAPITAK ZA ČIŠĆENJE JETRE: 3 sastojka brišu sve toksine iz organizma

Čak i paracetamol može da bude hepatotoksičan ako se koristi na duži rok, kao i lijekovi iz grupe citostatika.

Da biste očistili jetru, savjetuje se da jednom godišnje primjenite prirodnu kuru pomoću zdravih napitaka.

Recept za sok od limuna i celera dala je farmaceut Hristina Milošević, u emisiji “RTS Ordinacija”.

Potrebna su vam tri limuna i dobro bi bilo da budu organski, a ako ne možete da ih nabavite, obavezno ih oljuštite. Izmiksajte ih dobro u blenderu sa pet stabljika celera i jednom vezom peršuna. Kad masa bude dobro usitnjena, dodajte šest kašika vode i ostavite napitak u frižideru.

Tako spremljen, on može da stoji tri dana, a koristi se dvaput dnevno. Svaki put ga treba koristiti pola sata prije obroka.

samo kuckam na društvenoj mreži. U to vreme bio sam kod brata u Nemačkoj i onda sam rešio da se vratim i da Milici napravim iznenađenje. Međutim, ona je to, kao i svako žensko, provalila, pa je onda ona meni napravila iznenađenje na moje iznenađenje, zbog čega sam ja ostao u šoku”, ispričao je pre nekoliko godina Aleksa za “Blic Puls”.

Odlična tinktura se pravi od korena maslačka koji se kupuje kao čaj. Na dve pune kašike ovog korena, treba dodati i dve kašike svežeg đumbira seckanog na sitne kockice, kao i dva manja štapića cimeta.

Izmešajte ovo u tegli, pa prelijte alkoholom od 70 odsto, tako da svi sastojci ogreznu. Najbolje je da tegla bude tamna ili je uvijte u foliju. Mešavinu treba držati na sobnoj temperaturi, ali na tamnom mestu. Posle 40 dana, procedite je i dobijenu tinkturu sipajte u bočicu s kapaljkom.

Tinkturu za čišćenje jetre treba koristititi pola sata pre ručka i pola sata pre večere, u dozi od 20 kapi. Tretman treba praktikovati samo jednom godišnje. Ovu tinkturu ne smeju da uzimaju deca, trudnice i dojilje.