Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Osam zlatnih pravila za pravilno čišćenje lica i skidanje šminke

Pogrešna tehnika čišćenja lica mnogo je gora od neskidanja šminke s lica. Posljedice su iste – zapušene pore, bubuljice, osjetljiva i suha koža. Ali, što je još gore, šminka se taloži duboko u porama i naglašava već postojeće bore. Bolje je uopšte se ne šminkati nego je ne skidati s lica.

Evo nekih važnih koraka vezanih za čišćenje lica koje preporučuju stručnjaci:

Grubo trljate kožu: Uvijek treba biti nježan prema koži. Ona ne smije da se trlja i riba. Treba izbjegavati jake pilinge, a nakon čišćenja i pranja lica na peškiru ne bi trebalo da bude mrlja.

Svakodnevni piling lica: To čini više štete nego koristi i potpuno je nepotrebno, a koža nakon njega može postati previše osjetljiva.

Koristite običan sapun: On može s lica skinuti njegova prirodna ulja, ostavljajući kožu suhom i zategnutom i narušava prirodnu pH vrijednost kože. Umjesto njih koristite pjene za vaš tip kože.

Čistite lice samo ujutro: Tokom spavanja bakterije se s jastuka mogu prenijeti na lice, isto kao i ulja i masnoća s kose. Zato je jako bitno ujutro oprati lice.

Perete lice samo uveče: Pranje lica prije spavanja je neophodno. Šminka, sebum, bakterije i prljavština skupljaju se na licu tokom dana, zato je noćna njega obavezna,prenosi Aura
Umivate se pretoplom vodom: Pretjerano vruća voda isušuje lice i uništava osjetljivo tkivo i kožu lica.

Koristite bilo koje sredstvo za čišćenje: Bitno je pronaći sredstvo koje odgovara vašem tipu kože.