Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Po čemu posetioci najviše pamte Beograd?

beograd

Beograd je jedan od najposećenijih gradova i turisti nose jako lepe uspomene svaki put. Ukusi su različiti pa tako, nekome se dopadaju istorijski spomenici, nekome noćni život, nekome restorani i hrana, a najveći broj voli sve od ponuđenog i rado se vraća našem glavnom gradu.

Napravili smo listu od najupečatljivijih mesta koje svako treba da obiđe,  koja se sviđaju svima i koja su predložili da će i drugima možda  biti jedan od top izbora.

Beogradski restoran i kafane – kultna mesta za okupljanje i provod

Svi posetioci su ostali oduševljeni kafanama i restoranima u Beogradu. 

Iako takva mesta imaju i u svojim zemljama, atmosfera je drugačija pa je i provod lepši.

Preporučujemo vam da birate restoran sa dugogodišnjim radom i zadovoljnim klijentima. Potražite i etno hranu koja uz prijatan ambijent zauvek ostaje u sećanju i pravi pravu razliku u odnosu na restorane sveta.

U restoranu se naročito u večernjim satima organizuje i muzički program, pa posetioci uz hranu i piće imaju mogućnost i da uživaju u atmosferi i veselju koji je karakteristično za Balkan i sve zemlje u okruženju.

Restoran je mesto gde možete i svratiti i samo na kafu ili piće tokom dana i upoznati Beograđane koji u restoranima sreću prijatelje, upoznaju nove ljude i saznaju mnogo toga o dešavanjima u glavnom gradu. 

Turistima se sviđa prisnost među ljudima i osećaj dobrodošlice koji se iskazuje svima i u svakom trenutku.

Bogata istorija našeg glavnog grada

Prvi zapisi o naseljima na ušću Save u Dunav datiraju još i iz doba Rimskog carstva, ali je najviše spomenika vezanih za odbranu od Osmanskog carstva i tragove kasnijih ratova.

Kalemegdan sa svim znamenitostima je simbol Beograda koji svi obožavaju i vole da posete. Pored njega, tu su i muzeji i drugi spomenici kulture koji su pravi svedoci bogate istorije ovog kraja. Tu su i crkve koje su oduvek bile deo naroda i svedočanstvo njegovog stradanja, utočište i nada koja se kroz veru jačala.

Grad se oblikovao i pod uticajem brojnih osvajača pa je lepo videti kako su se arhitektura, kultura i običaji menjali tokom vremena. I ovo je nešto što posetioce oduševljava i privlači Beogradu.

Prirodne lepote

Pored restorana, hrane, atmosfere i istorije, i prirodne lepote su deo atrakcija koje privlače turiste iz celog sveta.

Dunav i Sava imaju svoju lepotu, ali ušće je posebno i mnogi se oduševe dolaskom. 

Ada Ciganlija je Beogradsko more, a Topčiderska šuma pluća grada. Svaki park je odlično mesto za odmor, a Avala i Avalski toranj mesto gde se može videti čitava panorama grada i okoline.

Koliko se svi zaljube u grad i ljubazne stanovnike, toliko zavole i prirodne lepote Srbije. Zato se turisti stalno vraćaju i lepo vreme provode u našoj zemlji, uz našu kulturu i naše običaje.

Ako ste jedan od onih koji bi voleli da posetite Beograd, ali niste to do sada radili, ovo su naši predlozi koji će vam biti osnov za dalje istraživanje grada.

Prvo upoznajte istoriju i spomenike kulture, lepotu grada i ono što ga on čini tako posebnim. Obavezno odmorite u restoranu sa domaćom kuhinjom, ali posetite restoran i uveče kada je obično muzika uživo i još prisnija atmosfera, uz druženje, pesmu i igru do ranih jutarnjih sati.

Dođite u naš glavni grad, on svakome pruža ruke i svako je dobrodošao da ostane koliko želi i uživa u njegovim čarima.