Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

Šta je potrebno za zaruku iz snova?

zarucnicki prsten

Jedan od najvažnijih trenutaka u životu predstavlja sve običaje i tradicije koje diktira naša kultura, a odnosi se na sve što prethodi bračnom životu i stvaranju porodice. Uvod u sve to je prvo prijedlog, a potom i angažman, njegovana tradicija u našoj kulturi sa simboličnim i bezvremenskim značenjem.

Vremenom se menjao način proslave, čin prosidbe, mesto gde će se to održati, ali je suština ostala ista. Zaručnički prsten kao simbol bez kojeg nema famoznog pitanja “Želiš li da se udaš za mene” i prihvatanje kao potvrda odgovora kojim se neko kune u večnu ljubav, vernost i zajednički život.

A šta je potrebno da se stvori trenutak za pamćenje, pročitajte u nastavku.

Dobra organizacija i planiranje

Kao i kod vjenčanja, i ovaj čin koji mu prethodi zahtijeva dobro planiranje i organizaciju. Kada momak odluči da je došao trenutak kada je shvatio da je to osoba sa kojom želi da provede ostatak života, kada je u pitanju iskrena zajednička ljubav koja je prožeta poštovanjem i uzajamnim uvažavanjem, onda je vreme da počne da planira . Kada i kako postaviti najvažnije pitanje u životu?

Ideje mogu ići u različitim smjerovima, a mnogi muškarci odlučuju da svoje dileme i sumnje podijele sa svojim najboljim prijateljima ili rođacima od kojih mogu dobiti korisne savjete.

Prvi korak je da odredite idealan datum i mjesto za to. Sve ostalo ćete naknadno uklopiti prema ostalim kriterijima.

I sljedeći korak je svakako kupovina zaručničkog prstena jer je on simbol i ključna stvar koja je potrebna, dok su ostalo varijable i dio ličnih odluka.

Kupovina zaručničkog prstena

Sve ostalo se može promijeniti i prilagoditi u smislu organizacije i planiranja, ali zaručnički prsten je nešto što je standardno i trajno. Bez njega sve ostalo ne bi imalo smisla. A kako odabrati idealan zaručnički prsten?

Najbolje je promatrati i razmišljati o stilu buduće mladenke, da li voli žuto ili bijelo zlato, da li voli jednostavne stvari ili stvari sa više detalja, da li postoji nešto specifično u njenom stilu i slično. Kada je veličina prstena u pitanju, ne treba da brinete jer čak i ako pogrešite uvek ga je moguće zameniti, bar zlatari imaju razumevanja za to.

Međutim, ako neko želi da bude siguran da će mu odgovarati i model i veličina zaručničkog prstena, onda može potražiti pomoć prijatelja. Sa mladenkinom sestrom ili najboljom prijateljicom možete razmijeniti namjere u vezi sa prosidbom, te kako oni mogu pomoći u izboru, jer je odabranik vjerovatno već razgovarao s njima o tome, tako da možete imati informacije iz prve ruke.

Poštujete individualne karakteristike i zajedničke interese

Kako će prosidba biti organizirana i gdje ovisit će isključivo o ličnim interesima i sklonostima mladenaca. Neko voli da bude intimnija atmosfera, pa je odlučeno da prosidba bude na mestu gde će budući mladenci biti sami. Ipak, neko voli da u to uključi čitavo društvo, pa će se shodno tome nivelacija vršiti na javnim lokacijama, sa brojnim dekorativnim i muzičkim atrakcijama.

Koju god opciju da neko odabere, ona treba da bude u skladu sa njima samima, a ne da besciljno prati trendove i uverenja većine.