Mungo pasulj često se koristi za detoksikaciju organizma i sjajna je za sistem za varenje, a ako želite da smršate, svakako je morate imati na svom jelovniku.
SASTOJCI:
– 200 dag mungo pasulja
– 2 čena belog luka
– 2 šargarepe
-1 kašičica suncokretova ulja
– četvrtina šoljice lišća korijandera
-1 list lovora
– 1 mala kašika sveže narendanog đumbira
– pola male kašike kurkume u prahu
– pola male kašike semenki gorušice
– 3 kašike soka od limuna
1. Operite mungo pasulj i namočite ga u vodi preko noći.
2. Ocijedite ga, prelijte s litrom vode, ubacite lovorov list i pustite da vri. Zatim u pasulj dodajte zgnječeni bijeli luk, so i kurkumu i ostavite da se ovi začini prokuhaju dva, tri minuta. Zatim dodajte oguljenu šargarepu te sve preostale začine osim limunovog soka i kuvajte 40 minuta.
3. Na kraju u supu dodajte limunov sok i poslužite je, prenosi Kurir