Connect with us

Upište pojam za pretragu

Regija

Milatović iznio stavove o Otvorenom Balaknu, govorio i o odnosima s Vučićem

“Ideja Evropske unije (EU) je nastala kao ideja regionalne ekonomske saradnje zemalja Beneluksa, Njemačke, Francuske i Italije. A mi često na Balkanu kada pričamo o evropskim integracijama zaboravljamo upravo važnost naših regionalnih ekonomskih integracija. Unaparijeđenje odnosa i regionalne saradnje je nešto za šta sam se kao ekonomista uvijek zalagao”, rekao je Milatović za NIN, govoreći o inicijativi Otvoreni Balkan.

Naveo je da je prioritet svih prioriteta članstvo u EU, i „dok je god to naš glavni cilj, ne vidim problem da uporedo unaprijeđujemo regionalnu ekonomsku saradnju“.

“Štaviše, mislim da je to sastavni dio naših EU integracija”, naglasio je Milatović.

Na pitanje da li poznaje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i da li mu je Vučić čestitao nakon pobjede na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, Milatović je rekao da nije imao priliku da ga neposredno upozna.

“Zahvalan sam mu na čestitki koju sam dobio nakon pobjede na predsjedničkim izborima. Takođe, imali smo telefonski razgovor koji je protekao u prijateljskom i korektnom tonu. Obostrano smo iskazali spremnost da radimo na unapređenju saradnje i rješavanju pitanja koja opterećuju region”, rekao je Milatović,piše N1

Haber.ba