Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Adesanya i Volkanovski odbranili naslove prvaka, Pereira sjajnim nokautom ušutkao Stricklanda

[ad_1]

Održan je noćas UFC događaj broj 276, a u naslovnoj borbi sjajni Israel Adesanya još jednom je odbranio naslov prvaka srednje kategorije (do 84 kg).

Adesanya je ostvario siguran trijumf. Obojica boraca otvorila su meč dosta rezervisano i oprezno, ali posebno se to mora zamjeriti Cannonieru koji je ipak bio izazivač. Oba borca povremeno su pogađali low kickovima, ali čekalo se tko će prvi “pustiti kočnicu”.

Popularni Izzy je odlično koristio prednost u dužini, na što smo i navikli, ali prve tri runde zaista nisu ponudile gotovo ništa.

Cannonier naprijed kreće tek u posljednjoj – petoj rundi, ali nije bio na nivou da ugrozi Adesanyu, koji je rutinski slavio jednoglasnom odlukom sudija.

Viđena je još jedna borba za pojas noćas, pošto je titulu prvaka perolake kategorije (do 66 kg) branio Alexander Volkanovski. Potvrdio je on još jednom da je apsolutni vladar ove kategorije, pošto je dominantno savladao Maxa Hollowayja.

Sjajan nokaut viđen je u borbi Alexa Pereire, doskorašnjeg kikboksera i Seana Stricklanda, koji je uoči borbe mnogo pričao i prozivao Pereiru.

Ponižavao je Strickland kikboks kao sport, govorio da može raditi sa bilo kojim kikbokserom na svijetu, a Pereira je sve vrijeme mudro šutio i bio uzdržan.

Ipak, kada je krenuo meč pokazao je Stricklandu šta zna, te ga je fantastičnom kombinacijom nokautirao već u prvoj rundi.

Pogledajte taj nokaut OVDJE!

SCsport.ba