Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Aleksandar Rakić zbog povrede izgubio od Poljaka i ostao bez šanse za napad na UFC titulu

[ad_1]

Borac porijeklom iz Bosne i Hercegovine Aleksandar Rakić, koji je rođen i odrastao u Austriji, a nastupa pod zastavom Srbije, jutros je poražen na događaju UFC Fight Night od Poljaka Jana Blachowicza.

Bila je to glavna borba događaja, a Rakić je zaista poražen nesretno pošto je meč okončan njegovom povredom u trećoj rundi.

Prva runda je bila potpuno izjednačena, mada je vjerovatno za nijansu bolji bio Rakić, da bi u drugoj rundi borac porijeklom iz Bosanskog Broda brzo srušio Poljaka i kontrolirao ga na podu svih pet minuta.

Povreda je došla na startu treće runde. Rakiću je u jednom momentu samo “propalo” koljeno i ostao je ležati na podu s bolnom grimasom na licu. Tu je bio kraj i Blachowicz je slavio tehničkim nokautom.

Inače, treba reći da je Blachowicz i nanio dosta štete Rakiću low-kickovima, a na njegovoj lijevoj nozi je i bila vidljiva velika oteklina kao posljedica istih. Na kraju je ipak stradalo desno koljeno…

Pred Rakićem je sada višemjesečni oporavak, a tako je ostao bez šanse da u narednoj borbi napadne UFC titulu u poluteškoj kategoriji, za koju će se uskoro boriti Glover Teixeira (aktuelni prvak) i Jiri Prohaczka.

Naredni izazivač vjerovatno će biti Blachowicz…

SCsport.ba