Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Alvarez razbio nos Ryderu i odbranio pojaseve svjetskog prvaka

[ad_1]

Jedan od najboljih svjetskih boksera Canelo Alvarez odbranio je sve svoje pojaseve svjetskog prvaka u supersrednjoj kategoriji pobijedivši u svojoj rodnoj Guadalahari Britanca Johna Rydera jednoglasnom odlukom sudija nakon 12 rundi. Alvarez je svoj fantastični profesionalni učinak popravio na 59 pobjeda, dva poraza i dvije neodlučene borbe.

Ryder (32-6) jed izdržao u ringu svih 12 rundi, ali Canelo je u potpunosti dominirao borbom, u trećoj rundi je protivniku razbio nos, a u petoj ga prvi put rušio. Jedan mu je sudac dodijelio svih 12 rundi (120:107), a preostala dvojica dvije su ipak bodovala u korist Britanca (118:109).

Alvarez se u svom Meksiku borio prvi put nakon 2011. godine, pa možda nije ni želio nokautirati protivnika, nego prirediti što dužu predstavu za više od 50.000 navijača, koji su na stadionu u Guadalahari napravili veličanstvenu atmosferu, a zagrijao ju je već sam spektakularan izlazak u ring.

Ovom je pobjedom 32-godišnji Canelo odbranio WBA, WBC, IBF, WBO i The Ring titule prvaka, a sad bi se mogao okrenuti Rusu Dmitriju Bivolu, koji mu je prije godinu dana nanio jedan od dva poraza u karijeri u borbi za WBA-ov pojas u poluteškoj kategoriji.

The post Alvarez razbio nos Ryderu i odbranio pojaseve svjetskog prvaka appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba