Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Angažman za Mariana Vajdu: Bivši trener Novaka Đokovića ima novog klijenta

[ad_1]

Slovački teniski trener Marian Vajda našao je novi angažman poslije završetka saradnje sa Novakom Đokovićem početkom 2022. godine. Jedan od najtrofejnijih teniskih trenera u historiji ubuduće će raditi sa sunarodnjakom Alexom Molčanom.

U Slovačkoj će u utorak biti organizovana konferencija za medije na kojoj će informacija zvanično biti objavljena, ali za sada se pretpostavlja da će Vajda sarađivati sa trenutnim Molčanovim trenerom Karolom Beckom.

Molčan ima 24 godine, trenutno je 46. igrač svijeta, što je najbolji plasman njegove karijere, a zasad nema nijednu ATP titulu u singlu. Jedno od dva finala igrao je u Beogradu 2021. godine, kada ga je pobijedio upravo Novak Đoković.

Vajda je najtrofejniji trener u historiji tenisa kada govorimo o grand slam titulama – pod njegovim vodstvom Đoković ih je osvojio čak 20. Sa srbijanskim teniserom 57-godišnji Vajda je sarađivao u dva navrata – od 2006. do 2017. i od 2018. do 2022. godine.

Saradnju je sa Đokovićem prekinuo jer je navodno želio da se više posveti porodici i manje putuje.

Prethodno je radio sa Karolom Kucherom, a bio je i selektor slovačke Davis Cup i Fed Cup reprezentacije. Vajda je bio i teniser – kao profesionalac je nastupao od 1984. do 1994. i osvojio dvije ATP titule.

SCsport.ba