Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

BH Fanaticosi o Hadžibegiću i čelnicima Saveza: Nigdje više s vama, sramote ove države

[ad_1]

Delegacija Nogometnog saveza u Banjoj Luci (Foto: Screenshot)

Najvatreniji navijači svih reprezentacija Bosne i Hercegovine BH Fanaticosi oglasili su se povodom današnje svečanosti Dana fudbala RS-a te gostiju koji su se ovom prilikom pojavili u Banjoj Luci.

“Čudite li se i danas zašto vam Džemidžić i zvanične stranice NS BiH nisu čestitali državni praznik, Dan nezavisnosti? Sigurni smo da se rijetko ko čudi, a nova dešavanja su i dokazala da se radi o karakterima labilnim kao niz domina u dječjoj igri. Kada se priča o strukturi institucija Bosne i Hercegovine jasno je da je broj tri ključ podjele odgovornosti i ‘hajrovanja’. Tako je i u našem savezu. Međutim, s obzirom da smo svjesni nekih struja koje rade na uništenju bh. sporta, fokus ćemo staviti na one od kojih se bar na papiru očekuje da rade za dobrobit ove države. Danas je u jednoj administrativnoj jedinici Bosne i Hercegovine održan ‘Dan fudbala RS-a’. Banja Luka je s radošću ugostila Faruka Hadžibegića, Adnana Džemidžića, Murisa Jabandžića, Azmira Husića, Fuada Čolpu, Midhata Sarajčića, Muhidina Raščića i Irfana Durića. Kozmopoliti su se odazvali da pokažu ljubav i ljepšu sliku bh. nogometa”, poručili su BH Fanaticosi.

U nastavku su podsjetili da je bivši selektor BiH Faruk Hadžibegić u jednom neslužbenom razgovoru rekao da su BH Fanaticosi izmanipulisani.

“Reče i primi nagradu od onih koji nas, valjda, manipulišu. Ostali nas nisu mnogo iznenadili, oni su već dugo na povocu svog vlasnika, ali omča im je sve tjesnija. Poenta cijele priče je da su oni ono najgore iz ovog naroda. Dan nezavisnosti su mudro prešutjeli, a danas su mirno kao kipovi stajali na kojekakve himne i ‘patriotske note’. Sve zbog lične koristi, pa makar to bila i pohvala na dvolisnici. S vama više nikad, s vama više nigdje, sramote ove države”, stoji u saopćenju BH Fanaticosa.

Uz saopćenje, BH Fanaticosi su podijelili i nekoliko fotografija osoba o kojima su pisali, a koji su se pojavili na današnjoj svečanosti.

 

 

(24sata.info)