Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Bh. odbojkašice povele, pa nakon velike borbe izgubile od Francuskinja u Mejdanu

[ad_1]

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 4. kolu grupe “A“ CEV Zlatne lige od Francuske u tuzlanskom Mejdanu rezultatom 1:3, javlja Anadolu Agency (AA).

Odlično su reprezentativke BiH otvorile prvi set i zahvaljujući dobroj igri u polju i efikasnom napadu poveli su sa 1:0 (25:18).

Francuska je povezale svoju igru u drugom setu i revanširala se identičnim rezultatom reprezentaciji BiH 25:18 za 1:1 u setovima. U trećem setu Francuskinje su bile neuporedivo bolje, kaznile su sve greške protivnica i riješile ga u svoju korist sa 25:19.

Velika borba je viđena u četvrtom setu. Reprezentativke BiH su vodile od početka, ali su u finišu gošće imale više sreće i slavile rezultatom 25:23 za konačnih 3:1. Ovo je peta pobjeda reprezentacije Francuske protiv BiH u isto toiko odigranih utakmica.

Do kraja CEV Zlatne lige bh. odbojkašice imaju još utakmicu sa Španijom 8. juna u gostima. Iz grupe “A“ niko ne ispada tako da će reprezentacija BiH bez obzira na plasman ostati u CEV Zlatnoj ligi i naredne godine.

SCsport.ba