Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Boris Becker ipak neće ostati u zloglasnom zatvoru, na novoj lokaciji će provesti devet mjeseci

[ad_1]

Šesterostruki osvajač grand slama i jedan od najboljih tenisera u historiji, legendarni Nijemac Boris Becker prošle sedmice je osuđen na dvije i po godine zatvora. Nijemac je osuđen zbog pokušaja skrivanja novca i drugih dragocjenosti u vrijednosti od 2,5 miliona funti u stečajnom postupku s namjerom izbjegavanja plaćanja dugova.

Sky Sports je nakon presude objavio kako će slavni njemački teniser u zatvoru provesti polovinu vremena određene mu kazne, odnosno godinu i tri mjeseca, a engleski su mediji pisali kako će Becker biti zatvoren u zloglasnom zatvoru Wandsworth. Taj zatvor je star oko 170 godina, prepun je prljavštine i štakora, a preko 1300 robijaša svoje kazne izdržava u njemu.

Iako se trenutno nalazi u Wandsworthu, engleski mediji javljaju kako će Beckera uskoro premjestiti na novu lokaciju. Razlog je činjenica da njegova djela nisu bila nasilne prirode pa će bivši teniser nakon nekoliko sedmica biti premješten u zatvor niske sigurnosti. Na novoj bi lokaciji trebao provesti samo devet mjeseci, a ostatak kazne u kućnom pritvoru s električnom ogrlicom oko noge.

Becker je u karijeri zaradio 25 miliona dolara (i to samo od zarade na turnirima, bez sponzorskih ugovora), ali prije nekoliko godina je proglasio bankrot. Becker nije platio zajam od tri miliona funti za imanje u Španiji, vjerovnicima je dugovao čak 50 miliona funti. Navodno je osuđen po četiri tačke optužnice, a od ostatka je oslobođen.

SCsport.ba