Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Bottas procvjetao nakon odlaska iz Mercedesa: Lijepo je imati autoritet, ovdje nisam samo vozač

[ad_1]

Valtteri Bottas od ove sezone više nije član ekipe Mercedesa, a preselio se u redove italijanskog Alfa Romea.

Odlazak iz Mercedesa, u kojem je bio debelo u sjeni Lewisa Hamiltona, jako je prijao Fincu. To se vidi i po njegovim vožnjama na startu sezone, ali i po cjelokupnom ponašanju.

Bottas je zaista procvjetao, a i sam potvrđuje da mu je lijepo u Alfa Romeu, gdje ima određeni autoritet, za razliku od njemačkog tima.

“Stvarno se osjećam kao veliki dio tima. Lijepo je imati priliku imati odgovarajući autoritet nad stvarima”, kaže Bottas, a prenosi f1-bih.com.

“Stvarno sam zadovoljan kako stvari stoje s timom i svojom ulogom, osjećam da ne vozim samo i da nisam samo vozač: osjećam da sam više od toga. Nisam samo vozač, ja sam također važan član ekipe”, dodao je Finac.

Valtteri pojašnjava da ga u timu svi slušaju, te da dobije ono što on zatraži, nešto što je za njega dodatni podstrek i motivacija.

“Ako nešto tražim, dogodi se, i svi me stvarno slušaju. To je jako motivirajući dobar osjećaj. Svi se jako trude”, otkrio je.

Novi vozač Alfa Romea dodaje kako ranije, misli na boravak u Mercedesu, nije mogao iskočiti u prvi plan jer je njegov bivši timski kolega Lewis Hamilton bio osoba na kojeg se najviše obraćala pažnja.

“U prošlosti je bilo prilično teško napraviti korak prema gore, a mislim da je Lewis u timu na neki način prilično dominantna osoba. Bilo je sasvim jasno da tamo ne mogu imati istu ulogu kao ovdje”, zaključio je Bottas.

SCsport.ba