Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

BPK: Premijer i ministrica upriličili prijem Emira Hastora, državnog prvaka

[ad_1]

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov i ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Adisa Alikadić – Herić danas su upriličili prijem za goraždanskog atletičara Emira Hastora, državnog prvaka na 10.000 metara.

Ovu titulu Emir je stekao proteklog vikenda na prvenstvu BiH u Sarajevu, čiji organizator je bio AK Bosna

Kako je istaknuto na prijemu, ovim uspjehom Hastor je nastavio niz uspješnih rezultata koje je postigao u posljednjih nekoliko godina

“Priredili smo prijem za našeg atletičara Emira Hastora koji je ostvario jedan odličan rezultat osvojivši zlatnu medalju i titulu državnog prvaka na 10.000 metara. Čeka ga niz daljih takmičenja među kojima i maraton u Berlinu u septembru. Mi smo već ranije odlučili pomoći Atletski klub Goražde u održavanju Međunarodne trke prijateljstva „Goražde 5 K“, ali smatramo da i Emira lično treba podržati i njegov odlazak u Berlin koliko budemo u mogućnosti”, kazala je resorna ministrica Alikadić Herić.

Najuspješniji goraždanski atletičar Emir Hastor ponosan je na postignute rezultate

“U posljednjih pet godina u grad sam donio 105 medalja, a izdvojio bih da sam prvak države na 10.000 metara na stazi, prvak države u polumaratonu i dva puta prvak države u maratonu što je zaista jedan veliki rezultat kako za naš mail grad i kanton tako i za mene. Moja omiljena disciplina je maraton, ali iskoristio sam šansu u utrci na 10.000 metara, dao tristo posto sebe i hvala Bogu pobijedio”, rekao je Hastor i dodao:

“U maju imamo maraton u Sarajevu i još nekoliko utrka, a naravno kruna ove sezone će biti maraton u Berlinu 24. septembra gdje se očekuje između 45.000 i 50.000 učesnika i očekujem da ćemo Grad Goražde, BPK i BiH predstaviti na najbolji mogući način”.

(FENA)

The post BPK: Premijer i ministrica upriličili prijem Emira Hastora, državnog prvaka appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba