Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

CEV Zlatna liga: Meč u Švedskoj prilika za prve bodove bh. odbojkašica

[ad_1]

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Švedsku, gdje će večeras u Lundu odmjeriti snage sa reprezentativkama Švedske, u okviru drugog kola CEV Zlatne lige.

Odbojkašice su na gostovanju u Belgiji pokazale dobru igru, ali je iskustvo odbojkašica Belgije bilo presudno. Stoga je utakmica u Švedskoj prilika za prve bodove u ovom ciklusu.

Utakmica počinje u 18 sati po lokalnom vremenu, a gledaoci će ovu utakmicu moći pratiti uživo na kanalima Arena Sport televizije kao i putem platforme EuroVolley TV.

Iako u znatno podmlađenom sastavu, reprezentativke pružaju svoj maksimum da ostvare očekivane rezultate i da se pripreme za Evropsko prvenstvo. Iz Švedske se žele vratiti sa bodovima, te na taj način napraviti uvetiru za domaće utakmice u Areni Husejin Smajlović u Zenici.

Pred ovu utakmicu Milana Božić izjavila je da Švedska ima poznata imena u svom rosteru, te da je ova utakmica izuzetno bitna kao podloga za Evropsko prvenstvo.

“Ne igramo u punom sastavu, ali to ne znači da naš trud i zalaganje neće biti na visokom nivou”, zaključila je Božić.

Također je i Iman Isanović, koja je u Belgiji bila prva poenterka naše reprezentacije sa 19 poena, pred ovu utakmicu izjavila da je bez obzira na protivnika ubijeđena da reprezentacija ima potencijala i kvalitete da parira Švedskoj, bez obzira na odsustvo nekoliko naših reprezentativki, saopćeno je iz Odbojkaškog saveza BiH.

(FENA)

The post CEV Zlatna liga: Meč u Švedskoj prilika za prve bodove bh. odbojkašica appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba