Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Dinamo na pogon Petkovića izborio evropsko proljeće, Hadžiahmetović i Bešiktaš sigurni u Švicarskoj

[ad_1]

Odigrani su posljednji mečevi Konferencijske lige, a u jednom od zanimljivijih Dinamo je zabilježio pobjedu nad Balkanijem od 3:0 te izborio evropsko proljeće.

Prvi je zaprijetio Dinamo u 5. minuti. Mišić je sjajno proigrao Gabrijela Vidovića, no Dinamov ofenzivac nije bio precizan. Zatim velika šansa za zagrebački tim. Modri su oduzeli loptu na suparničkih 16 metara te se ona odbila do Baturine. Talent Dinama našao se pred golom Ballkanija. Puknuo je, ali je njegov pokušaj blokirao Dellova.

Nakon toga mirniji period meča sve do 30. minute. U šansi je bio Kaneko, ali su gosti u posljednjem trenutku otklonili opasnost. Do kraja prvog dijela još je zaprijetio Vidović. Petković je s desne strane odigrao na lijevu za Vidovića, no udarac mladog reprezentativca Hrvatske završio je u rukama gostujućeg golmana.

Dvije velike prilike imao je Dinamo u razmaku od samo nekoliko sekundi u drugom dijelu.

Prvo Petković nečuvan puca sa 16 metara, pogađa tačno Kolicija, zatim ubačaj s desnog krila sjeda na glavu Perkovića, ali i on točno pogađa Kolicija s pet metara. Do vodstva Dinamo stiže u 69. minuti. Mišić je ubacio, a Perić je najviši u skoku za 1:0. Veoma brzo tim Sergeja Jakirovića dolazi do drugog pogotka, a strijelac je bio Petković. Konačan rezultat postavio je isti igrač nekoliko minuta kasnije golom iz penala.

U ostalim mečevima Bešiktaš našeg Amira Hadžiahmetovića savladao je Lugano 0:2. Prvi pogodak postigao je Cenk Tosun u 36. minuti, a na 0:2 povisio je Amartey. Bh. fudbaler je odigrao cijeli meč za turski tim koji je završio svoje evropsko putovanje.

Ostali rezultati:

Club Brugge – Bodo 3:1
Lille – Klaksvik 3:0

Maccabi TA – Gent 3:1
Slovan – Olimpija 1:2
Viktoria P – Astana 3:0
Zorya – Breidablik 4:0

 

 

(24sata.info / N1)