Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Đoković: Čestitam ALcarazu, zaslužio je da se vrati na vrh ATP liste


Srbijanska teniska zvijezda Novak Đoković u razgovoru za američku medijsku kuću CNN,  čestitao je Špancu Carlosu Alcarazu povratak na prvo mjesto ATP liste. Istovremeno, Đoković ne žali zbog odluke da se tokom pandemije ne vakciniše protiv novog korona virusa, zbog čega je morao da propusti mnoge turnire.

Nedavno je, zbog pravila za ulazak stranih državljana u SAD, izdaleka pratio Masters u kalifornijskom Indian Velsu, a isto će činiti i od danas, kada počinje glavni dio turnira u Majamiju na Floridi.

Pobjedom Alcaraza u Kaliforniji izgubio je i mjesto na vrhu ATP kompjuterske liste, ali ne žali zbog odluke u vezi sa vakcinalnim statusom.

“Ne kajem se ni za čim. Kroz život sam naučio da te žaljenje samo sputava i ne pušta da odeš iz prošlosti. Ne želim to. Ne bih gledao predaleko u budućnost. Želim da živim u sadašnjosti i da radim za bolju budućnost”,  rekao je za CNN u intervjuu 35-godišnji Beograđanin.

Dvadesetdvostruki osvajač grand slam turnira  vratit će se na terene u Monte Karlu na prvom turniru na zemljanim terenima u sezoni, koji će se održati od 9. do 16. aprila. Da li će on biti tamo kao teniski broj jedan zavisi od Alcarazovog nastupa u Majamiju.

Ukoliko Španac tamo odbrani prošlogodišnju titulu, ostaće na vrhu, inače će se srpska zvijezda nakon  dvije  sedmice vratiti na vrh ATP liste.

“Mogu samo da čestitam Alcarazu. On u potpunosti zaslužuje da se vrati na vrh liste”, dodao je Đoković, koji je razočaran što ne može da igra u SAD ovog mjeseca, ali je to bila svjesna odluka.

“To je bila moja odluka i znao sam da mogu ostati bez nastupa u SAD-u. Ovo su trenutna pravila i nadam se da će biti drugačije za drugi dio sezone i US Open. Turnir u Njujorku je najvažniji za mene na američkom tlu”,  ocijenio je Srbin.

Uprkos tome što mu je od 2019. zabranjeno da igra na Mastersu u Indian Velsu, Majamiju i Kanadi, njegov entuzijazam za tenis nije jenjavao.

“Sasvim suprotno. Entuzijastičan sam kao i uvijek, motiviran da se dokažem u ovom sportu, ali i u projektima van terena sa svojom porodicom i fondacijom. Ostati vjeran sebi i svojim uvjerenjima je za mene prioritet broj jedan”, dodao je Đoković.

Turnir u Majamiju trajat će do 2. aprila.

(FENA)

The post Đoković: Čestitam ALcarazu, zaslužio je da se vrati na vrh ATP liste appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba