Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Đoković nakon poraza od Nadala: Publika je preokrenula meč, bila je na njegovoj strani

[ad_1]

Rafael Nadal je u fantastičnom meču s 3:1 u setovima pobijedio prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića i u polufinalu Roland Garrosa igrat će protiv Nijemca Alexandera Zvereva.

Španac koji je čak 13 puta osvajao pariški Grand Slam tijekom cijelog turnira pričao je o ozljedi stopala zbog koje je izgubio na Mastersu u Rimu.

Rekorder po broju osvojenih Grand Slamova dodao je da ta povreda nikad neće biti do kraja zaliječena, no protiv Đokovića je odigrao fenomenalan meč koji je trajao više od četiri sata.

“Nisam vidio da je imao bilo kakve probleme. Nije me to uopšte iznenadilo. Nije ovo prvi put da dva dana nakon što zbog ozljede jedva može hodati izađe na teren maksimalno fizički spreman. To je napravio puno puta u svojoj karijeri, tako da nisam nimalo iznenađen”, rekao je Novak Đoković nakon meča te dodao:

“Ušao sam u meč sredinom drugog seta iako je on treći dobio lagano, četvrti sam ja mogao da dobijem i da uđemo u peti. Tada bi sve bilo otvoreno. Šteta. Imao sam dvije set lopte, svoj servis. Publika je preokrenula meč, ona je bila 99,9 posto na njegovoj strani i to je to, nema šta. Oni su ga podigli u tim momentima kada je trebalo. Šteta…”

SCsport.ba