Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Đoković uvršten u žrijeb Indian Velsa, ali njegov nastup i dalje je pod upitnikom

[ad_1]

I dalje nije poznato hoće li srbijanski teniser Novak Đoković nastupiti na Masters turniru u Indian Velsu – osvajač 20 grand slam titula bio je uvršten u žrijeb prestižnog turnira serije 1000, a uprava turnira poručila je da se i dalje čeka odobrenje Centra za kontrolu i prevenciju bolesti za srbijanskog tenisera. Đokovićev nastup na IW i dalje je neizvjestan.

Đoković je drugi nosilac turnira, dok je prvi Danil Medvedev, aktuelni vodeći na ATP listi.

Đoković je na listi učesnika i dio je žrijeba. Trenutno smo u komunikaciji sa njegovim timom. Ipak, i dalje nije određeno hoće li nastupiti jer mu je potrebno odobrenje Centra da bi ušao u SAD. Pružit ćemo više informacija čim ih budemo imali“, stoji u službenom saopštenju turnira.

Đoković se nalazi u četvrtini žrijeba sa Andreyom Rublevom. Potencijalni protivnik u drugom kolu mu je David Goffin, a u trećem Aleksandar Bublik.

Naravno, čitav žrijeb vrijedi ukoliko Đokoviću bude dozvoljeno da igra. Ako Beograđanin ne nastupi, nositelj će postati Bugarin Grigor Dimitrov.

Ovaj Masters turnir u Kaliforniji održava se od 7. do 20. marta, a nagradni fond je 8,5 miliona dolara. Igra se na otvorenom na tvrdoj podlozi, a aktuelni pobjednik je Britanac Cameron Norrie, koji je titulu osvojio u oktobru prošle godine jer je turnir bio odgođen zbog pandemije.

SCsport.ba