Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Druga teniserka svijeta u suzama napustila press-konferenciju nakon poraza od Serene Williams

[ad_1]

Serena Williams pobijedila je drugu teniserku svijeta i drugu nositeljicu US Opena Anett Kontaveit 7:6(4), 2:6, 6:2 u 2. kolu posljednjeg grand slam turnira sezone, ujedno i posljednjeg u svojoj karijeri te tako odgodila odlazak u penziju. U trećem kolu će igrati protiv Ajle Tomljanović.

Serena Williams je izašla na teren uz posebno predstavljanje u Njujorku. Publika je, logično, bila na strani Amerikanke, no nije to baš najbolje prihvatila estonska tenisačica, koja se na konferenciji za medije rasplakala te u suzama napustila prostoriju.

“Nisam igrala loše, ali Serena je bila čudesna. Bio je ovo njen trenutak, ja sam htjela igrati svoju igru, no cijeli ovaj meč je bio samo za nju. Svjesna sam toga“, govorila je Kontaveit, a onda ju je rasplakalo pitanje estonskog novinara o publici i atmosferi koja joj očito nije odgovarala.

Bilo je teško, nikad nisam tako nešto iskusila. Mislim da nije bilo ništa osobno. Ne sramim se jer sam izgubila od Serene Williams. No s ovom publikom bilo je teško igrati”, rekla je Estonka te odmah nakon toga u suzama napustila konferenciju.

SCsport.ba