Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Džeko: Luksemburg nije ista ekipa kao prije 10 godina

[ad_1]

Edin Džeko je spasio obraz Zmajeva u večerašnjoj prijateljskoj utakmici protiv Luksemburžana, a obratio se nakon trijumfa reprezentacije BiH na Bilinom polju.

Dijamant je ušao sa klupe u drugom poluvremenu i u 86. minuti postigao jedini pogodak na utakmici, te tako donio pobjedu izabranicima selektora Ivayla Peteva.

“Bilo je bitno da ga neko ugura na kraju, kao što sam ga ja ugurao. Trebali smo ranije postići gol. Ima tu dosta mladih igrača koji izgube samopouzdanje, što je normalno u tim godinama. Svi smo to prošli. Nije bila lagana utakmica”, rekao je Džeko, dodavši:

“Svako ko zna imalo o fudbalu zna da Luksemburg više nije ista reprezentacija kao prije deset godina. To se vidjeli i na terenu. Imaju ideju, hoće da igraju, bez obzira što su pod pritiskom. Utakmica nije bila psihički lagana, jer smo izgubili protiv Gruzije, iako nismo trebali izgubiti. Nisam vidio nikoga da su nam poništili čist gol. Drugačije je kada vodiš 1:0. Šef treba da analizira ove dvije utakmice”.

Džeko je dobio velike aplauze kada je krenuo na zagrijavanje.

“Bilo je tu dosta djece. Hvala im. Prozivali su, ne samo mene, već i ostale igrače. Ja sam navikao i na kritike i na aplauze. Mene to ne dira. Sigurno da ti je drago kad ti aplaudiraju, a nije kada zvižde. To više utiče na mlađe igrače”, rekao je Džeko.

(SCsport)