Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Džeko razgovarao sa trenerom Fenerbahcea i objasnio zašto je bio ljut

[ad_1]

Foto: Facebook

Fudbaleri Fenerbahcea nakon 20 vezanih trijumfa, već treći meč ne znaju za pobjedu, a Edin Džeko se nakon poraza izvinio treneru Ismailu Kartalu za burnu rekaciju nakon susreta protiv Adane.

Kako piše turski list Fanatik, Dijamant je nezadovoljan izašao iz igre u 84. minuti, nije se pozdravio sa trenerom te je ljutito sjeo na klupu.

No, svjestan postupka, Džeko je odlučio da se izvini treneru Kartalu.

“Potez koji sam napravio dok sam izlazio nikada nije bio usmjeren na vas. Moj vlastiti učinak i nemogućnost da postignem gol doprinijeli su da budem nervozan i neraspoložen. Nemogućnost da doprinese timu, stvara pritisak na svakog igrača. To sam osjetio i u timovima za koje sam igrao ranije. Kada je moj nastup bio ovakav, imao sam takvu reakciju. Kao što sam rekao, nisam želio da pokažem nepoštovanje”, rekao je Džeko Kartalu.

Poslije susreta, bh. fudbaler je objavio zajedničku fotografiju sa Kartalom te je tako poslao jaku poruku navijačima Fenera.

Džeko je najbolji fudbaler turskog velikana u ovoj sezoni, a u 16 zvaničnih mečeva postigao je 12 pogodak i upisao 7 asistencija.

(24sata.info/n1)