Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Džeko uzdrmao sportsku javnost u Turskoj: Ovo je sramota, kunem se da nije prvi put

[ad_1]

Foto: Fenerbahce SK

Fudbaleri Fenerbahčea uz dosta muke stigli su do trijumfa u jučerašnjoj ligaškoj utakmici protiv Pendikspora u okviru 29. kola turske Superlige.

Gubili su fudbaleri istanbulskog velikana na poluvremenu sa 0:1, ali su na kraju preokrenuli i slavili sa 4:1, a samim tim ostali u borbi za titulu prvaka Turske.

Kapiten Fenera Edin Džeko govorio je za tamošnje medije nakon ovog susreta.

“Prebrodili smo težak meč. Ne znam koliko se igralo u prvom poluvremenu. Imate li pojma koliko je dugo lopta bila u igri? Stvarno je sramota. Kunem se da nije prvi put da se ovo događa i to nas čini nervoznim. Sudije to dopuštaju. Utakmica se igra dvije minute pa onda ide pauza pet minuta. U takvim slučajevima dobijamo žute kartone. U svakoj utakmici vidimo dva, tri žuta kartona u prvih 15 minuta. Zaista čudna situacija”, istakao je Džeko.

Nakon toga je istakao kako je nezadovoljan pojedinim sudijskim odlukama.

“Nemojmo gubiti energiju na takve događaje. To smo govorili na poluvremenu. Ne možemo ih promijeniti i takve stvari se događaju u svakoj utakmici. Takve stvari su dopuštene svakom utakmicom sve više. Razgovarali smo među sobom da ne smijemo upasti u to. Ova situacija ne daje dobru sliku o turskom nogometu ljudima koji gledaju izvana. Šteta je što se prvo poluvrijeme igralo samo 23 minute. Svaka utakmica koju imamo je veoma teška. Deset naših igrača je na granici suspenzije i ovo je također čudna situacija. Sudije zaboravljaju žute kartone u drugim utakmicama. Ako ćemo reći da je šansa za prvenstvo 50 posto i sudije moraju postupati pošteno. Sudije moraju postupati pošteno”, rekao je Džeko čija je izjava potresla sportsku javnost u Turskoj i postala glavna tema u tamošnjim medijima.

Fener je nakon ovog trijumfa drugi na tabeli turske Superlige i do kraja im predstoji velika borba za titulu prvaka sa Galatom.