Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Džumhur danas protiv branitelja naslova na banjalučkom ATP turniru

[ad_1]

Pred nama je veoma uzbudljiv dan na ATP 250 turniru u Banjoj Luci, a za danas su zakazana sva četiri meča četvrtfinala, kao i dva polufinala u dubl-konkurenciji.

Ukupno će biti odigrano šest mečeva nakon kojih će biti poznati polufinalisti singla i finalisti dubla, piše Klix. Bosna i Hercegovina još uvijek ima predstavnika Damira Džumhura koji je jučer iznenadio Richarda Gasqueta i plasmanom u četvrtfinale izborio najbolji rezultat nakon godinu i tri mjeseca na ATP turnirima.

Džumhur će na Centralnom terenu igrati protiv najtežeg mogućeg rivala, branitelja naslova iz prošle sezone Andreya Rubleva. To je drugi meč na Centralnom terenu ne prije 13 sati. Osiguran je direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport 2.

Program otvaraju Alex Molcan i Laslo Đere u 11 sati, a onda slijedi duel Džumhura i Rubleva. Pratit će ga srbijanski derbi između Novaka Đokovića i Dušana Lajovića, a program zatvaraju Miomir Kecmanović i Jirži Lehečka.

Uporedo sa singlom, igrat će se i dubl-mečevi, a u prvom polufinalu od 12 sati na Grandstandu sastaju se Jamie Murray i Michael Venus protiv Andreja Goljubjeva i Denisa Molčanova. Slijedi drugi polufinalni par između Francisca Cabrala i Aleksandra Nedovjesova protiv Sandera Gillea i Jorana Vliegena.

Raspored ATP 250 Banja Luka za 21. april:

Centralni teren:

Alex Molcan – Laslo Đere (11:00)

Damir Džumhur – Andrey Rublev (Ne prije 13:00)

Novak Đoković – Dušan Lajović (Ne prije 15:00)

Miomir Kecmanović – Jirži Lehečka (Čim završi Đokovićev duel)

Grandstand:

Murray/Venus – Golubev/Molchanov (12:00)

Cabral/Nedovjesov – Gille/Vliegen (Čim završi prvi dubl-meč)

The post Džumhur danas protiv branitelja naslova na banjalučkom ATP turniru appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba