Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Džumhur napredovao zbog ogromnog pada austrijske zvijezde, Alcaraz gazi ka samom vrhu

[ad_1]

Ponedjeljak je, pa je ATP objavio ažuriranu rang listu tenisera, a na njoj je napredovao bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur.

Džumhur je ostvario napredak od jedne pozicije, a posljedica je to ogromnog pada velike austrijske teniske zvijezde Dominica Thiema.

Thiem već dugo ne igra zbog povrede od koje se još oporavlja, a u protekloj sedmici je izgubio čak 350 bodova jer je propustio Masters u Madridu.

Tako je Austrijanac pao za čak 71 poziciju i sada se nalazi tačno iza Džumhura, koji je 161. na ATP listi.

Vrh je zadržao Novak Đoković, koji je igrao polufinale Madrida protekle sedmice, gdje je eliminisan od strane Carlosa Alcaraza. Mladi Španac je osvojio ovaj Masters, te je tako nastavio proboj ka samom vrhu liste.

Skočio je Alcaraz sa devete na šestu poziciju, pa mu je naredna meta Stefanos Tsitsipas. Ispred Grka su Nadal, Zverev, Medvedev i Đoković. Iza Alcaraza su, u Top 10, Rublev, Berrettini, Auger-Aliassime i Ruud.

Treba dodati i da je Mirza Bašić ostvario napredak od dvije pozicije i sada zauzima 226. mjesto, dok se Nerman Fatić, koji je ostvario skok od sedam mjesta, nalazi na 274. poziciji.

SCsport.ba