Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Džumhur ostao bez glavnog žrijeba u Beogradu: Brazilac nakon tri seta eliminisao bh. tenisera

[ad_1]

Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser, jučer je pobijedio, uz određene probleme, francuskog veterana Gillesa Simona u kvalifikacijama za ATP turnir u Beogradu, a danas je poražen od Thiaga Monteira rezultatom 2:1 (6:3, 3:6, 6:4) i ostao je bez glavnog žrijeba.

Iako se može reći da je Džumhur igrao na domaćem terenu, jer u posljednje vrijeme sa porodicom živi u Beogradu, ipak nije uspio poći posljednju prepreku pred glavni žrijeb. Na kraju je 110. igrač svijeta opravdao ulogu favorita i odnio pobjedu.

U prvom setu Džumhur je napravio dva brejka, ali je tri puta gubio svoj servis, tako da je set pripao Brazilcu sa 6:3. Istim rezultatom završen je drugi set, ali u korist bosanskohercegovačkog tenisera, kojem je jedan brejk bio dovoljan.

Džumhur je treći odlučujući set otvorio brejkom, ali mu je nakon toga Monteiro dva puta oduzeo servis. Uslijedio je po još jedan brejk na obje strane. Uspio se naš teniser spasiti u devetom gemu i smanjiti na 5:4, ali odmah potom je izgubio svoj servis i bilo je 6:4 za Brazilca.

SCsport.ba