Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Džumhur: Publika je prepoznala da mi je potrebna podrška i pružili su mi je

[ad_1]

Za sutrašnji meč protiv Andreja Rubleva rekao je da će biti veoma interesantan.

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, nakon što je pobijedio Francuza Richarda Gasqueta i plasirao se u četvrfinale ATP turnira “Srpska Open”, koji se održava do 23. aprila u Banjaluci, izjavio je da je publika bila uz njega u najvažniji trenucima ovog meča, javlja Anadolija.

“Prvi set igrao sam dobro, ali u drugom je on dobio neke voema važne poene. Igrao je agresivnije i jako je dobro servirao. Kad počneš sa 0:3 set, jako se teško vratiti. Pokušao sam na kraju da se već skoncetrišem na treći set. Vjetar je pravio probleme, trebalo se i tome prilagoditi. Gasquet možda nije u formi 100 posto, ali jako dobro udara loptu. U taibreaku sam ponovo zaigrao dobro i eto na kraju slavio.”

On će sutra četvrtfinale igrati protiv ruskog tenisera Andreja Rubleva na centralnom terenu kompleksa, a prethodna dva meča igrao je na Grandstand terenu za koji je rekao da mu je sretan.

Publika je bila fenomenalna, tribine su bile pune. Zato volim ovaj teren jer osjetim energiju publike. U tom trećem setu su prepoznali da mi je potrebna podrška i pružili su mi je i nosili me do pobjede. Hvala im na velikoj podršci. Tražio sam ponovo da igram na ovom istom terenu, to mi je sretan teren izgleda, ali eto morat ću na Centralni“, kazao je Džumhur.

Smatra da će sutrašnji meč protiv igrača koji je u najboljoj formi biti pokazatelj gdje je trenutno.

“Biće veoma interesantan meč za mene”, rekao je Džumhur.

Naglasio je da je bio užitak igrati pred banjalučkom publikom te da je atmosfera bila sjajna.

The post Džumhur: Publika je prepoznala da mi je potrebna podrška i pružili su mi je appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba