Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Hamilton: Za mene kao pojedinca je sjajno kada ranije osiguram titulu, ali za sport sigurno nije

[ad_1]

Sedmostruki šampion Formule 1 Lewis Hamilton uoči Velike nagrade Singapura kaže da sadašnje stanje u generalnom plasmanu nije dobro za neutralne ljubitelje ovog sporta i da je mnogo bolje kada neizvjesnost traje do posljednjeg trenutka.

Verstappen je trenutno 119 bodova ispred Leclerca i ukoliko i potrebna su mu 22 boda kako bi i zvanično došao do druge uzastopne titule prvaka. S tim u vezi, Hamilton je rekao da je mnogo bolje kada neizvjesnost traje do posljednje utrke, prenosi Klix.

“Iskreno, žao mi je navijača jer se utrka za titulu završava u ranoj fazi. Mnogo je bolje kao što je bio slučaj recimo prošle godine kada je sve došlo do posljednje utrke”, rekao je Hamilton.

Hamilton je tokom karijere dvije titule prvaka osvojio u posljednjoj utrci sezone, a sve ostale ja osigurao najmanje dvije utrke prije kraja sezone.

“Za mene kao pojedinca je sjajno kada ranije osiguram titulu, ali za sport sigurno nije. Svima je i dalje u sjećanju posljednjih 17 sekundi 2008. godine ili ono što se prošle godine dešavalo u Abu Dhabiju. Vjerujem da će u budućnosti biti još takvih šampionata”, rekao je Hamilton.

Utrka za Veliku nagradu Singapura na rasporedu je u nedjelju s početkom u 14 sati.

SCsport.ba