Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Inter deklasirao Salernitanu, Džeko briljirao sa dva gola i asistencijom

[ad_1]

Inter je bio večeras veoma raspucan protiv Salernitane i izašao je iz rezultatske krize nakon niza od pet utakmica u svim takmičenjima bez pobjede.

 

Nerazzurri su večeras u 28. kolu italijanske Serije A pobijedili Salernitanu (5:0), a naš Edin Džeko je postigao dva gola i upisao asistenciju.

Salernitana je prva zaprijetila kada je Milan Đurić dodao do Simonea Verdija, koji je poslao loptu daleko preko gola. Uslijedile su šanse Intera, a onda je Lautaro Martinez postigao dva gola i to oba na asistencije Nicola Barelle. Argentinac je pogađao u 22. i 40. minuti.

Martinez je kompletirao hat-trick u 56. minuti na asistenciju Džeke. Potom su uslijedila dva pogotka Dijamanta u kratkom periodu. Prvi gol Džeko je postigao u 64. minuti. Bila je to jednostavna akcija Intera, a Dijamant se sjajno kretao i oslobodio čuvara, te je na kraju zatresao mrežu na asistenciju Robina Gosensa.

Pet minuta poslije Džeko je postigao drugi gol za 5:0, a ovaj put mu je asistirao Denzel Dumfries. Inter je u nastavku imao još nekih šansi i mogao je do još ubjedljivije pobjede. Simone Inzaghi je odmorio Džeku i izveo ga u 75. minuti, a na drugoj strani Đurić je odigrao svih 90 minuta.

(24sata.info / SC)