Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Ivanišević nije više trener Đokoviću

Ivanišević se priključio Đokovićevom timu u prvoj nedjelji Vimbldona 2019. godine i sa Novakom je ostvario brojne uspjehe, ali i prošao neke izuzetne teške trenutke, poput diskvalifikacije sa US opena i deportacije iz Australije.

Velike zasluge idu Zecu za to što je Novak poboljšao voleje i servis, što je doprinjelo velikim rezultatima: zajedno su osvojili osam grend slem titula (ne računajući Vimbldon 2019).

„Jasno se sjećam momenta kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to još 2018, Marjan (Vajda) i ja smo tražili inovacije i neku magiju za servis u našem tandemu. Ne samo da smo donijeli servis, već i mnogo smijeha, zabave, broj jedan na kraju godine, oborene rekorde, još 12 grend slem titula (i nekoliko finala) otad. Da li sam spomenuo i malo drame takođe?“, napisao je Novak napravivši mali previd (rade od 2019, uzeli su skupa devet slemova) i dodao:

„Goran i ja smo prije nekoliko dana riješili da prestanemo da sarađujemo. Hemija na terenu imala je uspone i padove, ali naše prijateljstvo je oduvijek bilo čvrsto kao stijena. U stvari, ponosan sam na to – nisam siguran da je i on: osim što smo osvajali turnire skupa, imali smo i bitku sa strane u parćisu (društvena igra, prim. aut) mnogo godina. I taj turnir se za nas ne završava nikada“.

Tokom trenerske karijere, Ivanišević je prethodno sarađivao sa Marinom Čilićem, Tomašom Berdihom i Milošem Raonićem.

Sada se iščekuje Novakov naredni potez – imenovanje trenera.

Na treningu na Košutnjaku u utorak, sa njim je bio Nenad Zimonjić, i moguće je da će on biti na nekim turnirima uz Novaka, ali nije realno da bude dugoročno rješenje. Karlos Gomez Erera – prošlogodišnji sparing partner, a sada i agent – takođe će biti uz Novaka u predstojećem periodu, a žurbe neće biti: sledi proces, vaganje, razgovori, poslije čega će biti poznat Đokovićev novi trener.

Sljedeći turnir za Novaka biće masters u Monte Karlu, koji počinje 7. aprila, piše n1.