Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Jakirović: Proći će puno godina da neko obori sve ove rekorde

[ad_1]

Zrinjski je sa ubjedljivih 4:0 savladao Sarajevo u 26. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a tako su Plemići sedam kola prije kraja došli do titule prvaka naše države.

 

Sergej Jakirović, trener mostarskog kluba, istakao je da će proći mnogo vremena da neko obori sve rekorde koje su postavili Plemići ove sezone.

“Ja još nisam ni svjestan šta smo napravili. Od prvog kola smo bili na vrhunskom nivou i imali odličnu formu tokom sezone. Sedam kola prije kraja osigurali smo titlu. Mislim da će proći puno godina dok neko ne skine sve ove rekorde”, istakao je Jakirović.

Trener Zrinjskog osvrnuo se i na utakmicu.

“Teška i zahtjevna utakmica sve do gola Jankovića. Igrali smo kako smo se dogovorili. Poslije smo dozvolili Sarajevu da se nametne. Odustali smo od naših principa. Na poluvremenu smo se dogovorili da se vratimo našim zahtjevima. Na kraju smo još tri gola postigli”, kazao je Jakirović.

Strateg Mostaraca u nastavku sezone pružit će priliku igračima koji su manje igrali, ali kaže da želi maksimalan broj bodova.

“Naravno da ćemo ići na maksimalan broj bodova. Imamo mi još nekih ciljeva. Ali, sigurno da će priliku dobiti igrači koji su manje igrali, da ih vidimo u zvaničnim utakmicama. Vrijedno treniraju i zaslužuju šansu. Maksimalno ozbiljno ćemo ići i bez kalkulacija, jer je to fer i prema ostalim ekipama”, dodao je Jakirović.

(24sata.info / SC)