Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Juventus katastrofalnim porazom od Villarreala ispao iz Lige prvaka

[ad_1]

Villarreal je večeras napravio veliko iznenađenje, pobijedio Juventus usred Torina i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka.

Prvi meč u Španiji je okončan bez pobjednika (1:1), a Žuta podmornica u gostima je ostvarila senzacionalnu pobjedu.

Treba reći da se Juventus propisno ispromašivao, Dušan Vlahović je pogodio prečku i imao još jednu stopostotnu priliku, ali mreža gostiju nije se zatresla.

Ključni trenutak se u 76. minuti, kada Rugani ruši Coquelina u šesnaestercu, a dvije minute kasnije Gerard Moreno je realizovao najstrožu kaznu.

Do kraja meča domaći igrači su na sve način pokušali izjednačiti, ali nisu uspjeli, već je Villarreal čak uspio udvostručiti prednost. Strijelac je bio Pau Torres nakon kornera, četiri minute prije kraja.

I to nije bilo sve, jer je novi penal za Villarreal dosuđen u nadoknadi, a u pogodak ga je pretvorio Danjuma.

Rezultat 0:3 ostao je gorjeti na semaforu do posljednjeg sudijskog zvžduka, koji je označio i eliminaciju Juventusa iz Evrope.

Plavci prošli dalje

Aktuelni prvak Evrope Chelsea plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je večeras slavio na gostovanju kod Lillea (1:2).

Plavci su u Francusku stigli s prednošću od 2:0 iz prve utakmice, ali s brojnim problemima van terena o kojima su sasvim sigurno mislili. Ipak, uspjeli su da odbrane prednost i prođu dalje.

Nije prvo poluvrijeme ovog meča ponudilo previše velikih šansi, ali su postignuta dva pogotka.

Lille je u 38. minuti stiže do vodstva. Jorginho je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Davide Massa pokazuje na bijelu tačku. Burak Yilmaz zabija za 1:0.

Ipak, u nadoknadi prvog dijela Chelsea dolazi do poravnanja. Iz prvog šuta u okvir gola Christian Pulisic zabija za 1:1.

Francuski prvak je napadao i u nastavku. Pokušavali su domaći na sve načine da odvedu utakmicu u neizvjesnost, ali gosti iz Londona su sjajno igrali u defanzivi.

Imao je Lille nekoliko dobrih pokušaja. Pogodili su i okvir gola u 63. minuti, tražili su način da zakuhaju ovaj meč, no nisu uspjeli. Snove im je zapečatio Cezar Azpilicueta u 71. minuti kada je zabio za 2:1, što je bio i konačan rezultat susreta.

(SCsport)