Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Leclerc kritikovao svoj tim: Volim ih, ali ovo mnogo boli, navikao sam da kući idem razočaran

[ad_1]

Charles Leclerc ‘uspio’ je jučer u Monte Karlu da utrku, koju je počeo na prvom mjestu, završi kao četvrtoplasirani.

To zaista izgleda nemoguće kada znate konfiguraciju staze u Monaku, na kojoj je gotovo potpuno nemoguće preticati, ali užasna strategija Ferrarija je učinila da Leclerca zadesi takva sudbina.

Zbog katastrofalnih grešaka i tajminga promjene guma, ekipu je nakon utrke kritikovao i sam Leclerc, koji je razočarao pred domaćom publikom.

“Nekad se greške dese, ali danas ih je bilo previše. U ovakvim uslovima se osloniš malo na ono što tim vidi. Pitali su me da li hoću da pređem na gume za suho i rekao sam da hoću, ali ne sada već kasnije tokom trke. Ne znam zašto smo promijenili razmišljanje i prešli na gume za promjenljive vremenske uslove. Pretekli su nas i ja sam stao iza Sainza. Mnogo je grešaka bilo i to ne možemo da priuštimo“, kazao je Leclerc poslije trke.

Podsjetimo, prošle godine je on u svom Monaku imao incident i zabio se u zid, zbog čega nije ni startovao trku.

“Teško je, svake godine ovdje imam probleme. Navikao sam da idem kući razočaran. Ne možemo ovo da radimo, posebno ne u sadašnjem trenutku kada smo toliko jaki, moramo da iskoristimo te prilike. Nije da sam pao na drugu poziciju, nego na četvrtu jer smo poslije prve napravili i drugu grešku. Volim svoj tim i sigurno ćemo se vratiti, ali ovo mnogo boli“, rekao je Monegašanin.

Naredna trka Formule 1 vozi se u Azerbejdžanu 12. juna. Leclerc je i dalje drugi u ukupnom poretku vozača sa 116 bodova, devet manje od vodećeg Maxa Verstappena.

Jako mu je blizu sada pobjednik jučerašnje trke Sergio Perez, koji ima 110 poena.

SCsport.ba