Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Masters u Madridu: Nadal nakon drame savladao Goffina i plasirao se u četvrtfinale

[ad_1]

Španski teniser Rafael Nadal savladao je Belgijanca Davida Goffina u osmini finala Mastersa u Madridu rezultatom 2:1 u setovima (6:3, 5:7, 6:7) poslije velike drame, tri sata i 13 minuta uzbudljivog tenisa.

Španac je prvi set osvojio prilično lako, pa je posle izgubljenog servisa dva puta “brejknuo” rivala i dobio prvi set sa 6:3.

Uslijedio je potom veliki preokret Goffina, 60. teniser svijeta je uspio da se vrati u meč poslije izgubljenog servisa, te sa dva breaka i spasivši dvije meč lopte Nadala izjednačio rezultat na 1:1.

Veliku dramu vidjeli smo u trećem setu, breakova nije bilo, pa je uslijedio tie-break. Po dva izgubljena servisa na obje strane, nakon čega je Goffin propustio čak četiri meč lopte, što je ipak previše kada igrate sa Nadalom.

Španac je iskoristio svoju četvrtu meč loptu i zakazao okršaj sa boljim iz duela Carlos Alcaraz – Cameron Norrie.

Njemački teniser Alexander Zverev plasirao se u četvrtfinale mastersa u Madridu, pošto mu je Italijan Lorenzo Musetti danas predao meč osmine finala.

U četvrtfinale plasirao se i Stefanos Tsitsipas koji je pobijedio Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

Grk, peti teniser svijeta, u četvrtfinalu sastat će se sa Andrejom Rubljevim koji je ranije danas pobijedio Daniela Evansa sa 2:0 u setovima (7:6, 7:5).

SCsport.ba