Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Masters u Monte Karlu: Zverev lako protiv Delbonisa, dan obilježio skandalozan potez Bublika

[ad_1]

Okončan je i treći dan takmičenja na Mastersu u Monte Karlu, a u posljednjem meču današnjeg programa Alexander Zverev je slavio protiv Federica Delbonisa sa 2:0.

Nije imao previše problema Nijemac da se plasira u osminu finala, a posebno je uvjerljiv bio u prvom setu, koji je u svoju korist riješio za svega 27 minuta. Bilo je 6:1, a onda je Argentinac u drugom setu pružio daleko bolji otpor drugom nosiocu turnira.

Napravio je Delbonis brejk odmah na startu i poveo s 2:0, ali uzvratio je brzo Zverev. Ipak, ponovo Zverev gubi svoj servis u petom gemu, ali potom i doalzi do novog preokreta, te slavi sa 7:5 za konačnih 2:0 u setovima.

Zverev će u osmini finala igrati protiv Pabla Carrena-Buste, kojem je danas meč predao Kazahstanac Bublik. Predao je Bublik meč bez ikakvog razloga i tako izazvao lavinu na društvenim mrežama.

Naime, Bublik je meč predao kada je njegovom samom finišu postalo gotovo jasno da će izgubit i tako je na sebe navukao gnjev navijača. ATP bi ga zbog svega morao i kazniti narednih dana…

Hrvatski teniser Marin Čilić ispao je s turnira pošto ga je porazio sjajni Taylor Fritz sa 2:1. Po setovima je bilo 6:3, 4:6, 6:4.

Svi rezultati danas odigranih mečeva 1/16 finala:

Korda – Alcaraz 2:1

Ramos Vinolas – Norrie 2:1

Đere – Sonego 2:0

Hurkacz – Martinez 2:1

Goffin – Evans 2:0

Fritz – Čilić 2:1

Ruud – Rune 2:0

Carreno Busta – Bublik 1:1 (Bublik predao)

Schwartzman – Fucsovics 2:0

Sinner – Ruusuvuori 2:0

Musetti – Auger-Aliassime 2:0

Rublev – De Minaur 2:1

Zverev – Delbonis 2:0

SCsport.ba