Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Milošević: Izvukli smo jednu od najjačih ekipa u baražu

[ad_1]

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalu doigravanja za EURO 2024. u Njamačkoj igrat će protiv selekcije Ukrajine, određeno je današnjim žrijebom u sjedištu UEFA u Nyonu. Selektor bh. tima Savo Milošević izjavio je da je Ukrajina jedna od najjačih ekipa među 12 koje su učestvovale u današnjem žrijebu.

– Ovakav žrijeb ima pozitivnih i negativnih stvari. Negativno je što smo u prvom polufinalu izvukli jednu od najjačih ekipa. To će sigiurno biti jako težak meč, znamo svi kvalitete Ukrajine, mogla je vrlo lako da se kvalifikuje i kroz grupnu fazu. Sa druge strane imamo mogućnost da igramo kući i prvu, a nadam se i drugu utakmicu, što jeste prednost u ovakvim utakmicama, tako da možemo biti umjereno zadovoljni. Imali bi dvije utakmice kod kuće, ako želimo na EP to je velika stvar. To neće biti lako, bez obzira na protivnike, da to i nije Ukrajina. Ovakav tip baraža je uvijek komplikovan i biće jako teško psihološki i fizički zahtjevno. Tu nema nekih velikih favorita, drago mi je što igramo kući obje utakmice – kazao je Milošević.

Ukoliko nogometaši BiH pobijede Ukrajinu, posljednja prepreka za plasman na Evropsko prvenstvo bit će im bolji iz drugog polufinalnog ogleda staze B u kojem se sastaju Izrael i Island.

Bosni i Hercegovina bit će domaćin u obje utakmice, polufinale se igra 21. marta sljedeće godine, a finale pet dana kasnije.

 

 

(FENA)