Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Nadal nakon velike borbe savladao Auger-Aliassimea i zakazao obračun s Đokovićem

[ad_1]

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa, pošto je u fantastičnom duelu u pet setova pobijedio Felixa Auger-Aliassimea 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3.

Pokazao je Auger-Ačiassime ne samo da je budućnost ovog sporta, već i sadašnjost na koju se mora ozbiljno računati. Malo tenisera je uspjevalo da dovede Nadala na Roland Garrosu do petog seta, a Kanađanin je to uspio iako do ove sezone nije prošao prvo kolo na pariškoj šljaci.

Već od prvog seta Kanađanin je pokazao da je spreman i da se bori, ali i da pobjeđuje u poenima Nadala. Aktivan pristup donio mu je prvi set – 6:3. A karakter i želja za pobedom donijeli su mu povratak, koji je rijetko ko sposoban da izvede protiv Španca na Chartieru.

Poslije dva izgubljena seta i samo pet osvojenih gemova, Felix se digao i prvi došao do breaka u četvrtom setu. To nije bilo dovoljno, jer je Nadal vratio break, ali Auger-ALiassime nije odustao, već je ponovo oduzeo servis 13-ostrukom šampionu i na kraju uzeo set – 6:3.

U petom setu velika borba. Kanađanin je uspijevao da se spašava iz neugodnih situacija, ali je na kraju poklekao u osmom gemu. Tada je Nadal uzeo break, a potom u narednom gemu ipak završio veliku borbu, poslije četiri sata i 23 minuta.

Španac će se u četvrtfinalu sastati sa Novakom Đokovićem u reprizi prošlogodišnjeg polufinala, kada je srbijanski teniser slavio sa 3:1.

SCsport.ba