Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Nadal: Nisam želio plasman u finale na ovakav način, žao mi je zbog onog što se dogodilo Zverevu

[ad_1]

Rafael Nadal plasirao se u finale Roland Garrosa nakon što je Nijemac Alexander Zverev predao meč kod rezultata 7:6(8), 6:6 za španskog teniera, 13-erostrukog osvajača pariškog grand slama.

Nakon meča priznao je da ima podvojene osjećaje o svom uspjehu.

Naravno da je plasman u finale ostvarenje sna, ali nisam to želio napraviti na ovakav način. Čovjek sam, žao mi je zbog onog što mu se dogodilo“, rekao je Nadal, koji je na terenu u nepuna dva seta proveo više od tri sata prije no što je Zverev morao predati.

Kod rezultata 6:5, 40:30 za Nadala na njegovom servisu, Zverev je u pokušaju da odigra poen krivo stao i srušio se na teren, držeći se za zglob uz urlike. Nije bio u stanju nastaviti meč.

Puno mi znači biti u finalu, to je velik uspjeh, ali ako mogu birati između titule u Roland Garrosu i zdrave noge, radije bih izabrao poraz u meču za naslov. Posebice uz karijeru kakvu sam imao. Pobjede su lijepe i ispunjavaju zadovoljstvom, ali život teče i važniji je od njih. Volio bih da mi je noga u redu, bio bih sretan kad bih mogao zaigrati neki amaterski sport s prijateljima. U ovom trenutku ne znam hoću li to ikad moći.”

Podsjetimo da se u posljednje vrijeme često pisalo o kroničnim problemima koje Nadal ima sa stopalom, a u tom kontekstu se navodilo da je igrački kraj Nadala puno bliže nego što se čini.

Španski novinar Angel Garcia za radio COPE je ustvrdio da se Nadal podvrgnuo rizičnom tretmanu te da je kompletno anestezirao bolno stopalo. Garcia je objasnio da kost u Nadalovom stopalu ima nekrozu i praktički umire i da će Nadal morati prestati igrati dok se ne pronađe neko bolje rješenje. No niko ne zna koliko to može potrajati pa se može očekivati da Nadal čak i prekine karijeru.

SCsport.ba