Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

NAGA prvenstvo u grapplingu: Ajla Saračević se okitila sa dva zlata

[ad_1]

Predstavnici Bosne i Hercegovine u grapplingu, sa super jakog NAGA turnira u Njemačkoj, vraćaju se sa nekoliko medalja oko vrata.

Na otvorenom NAGA prvenstvu u grapplingu, mlada i perspektivna Ajla Saračević je osvojila čak dvije zlatne medalje. Ona je nastupila u kategorijama Teens No-Gi i Gi / Intermediate..

Sjajan rezultat napravio je i Fuad Saračević, koji je u Njemačkoj osvojio tri medalje i to jedno zlato i dva srebra. Zlato je osvojio u kategoriji GI, u teškoj kategoriji, a nastupio je i u kategoriji No Gi expert.

U kategoriji No Gi expert, nastupio je i Nihad Maličbegović, u kojoj je osvojio zlato, dok je u Gi kategoriji, za svoj BJJ R-Team, osvojio srebrnu medalju.

Bh. takmičare na NAGA turniru u Njemačkoj, predvodili su treneri Muhamed Nesiren i Tarik Varešanović, koji su zadovoljni njihovim nastupima.

Inače, NAGA asocijacija je najveća Sjevernoamerička asocijacija u grapplingu, koja okuplja više od 750.000 takmičara iz cijelog svijeta, pa je uspjeh Ajle i Fuada Saračevića, te Nihada Maličbegovića, tim i veći.

Uz NAGA prvenstvo u Njemačkoj, uporedo je održano i takmičenje “Stronghold” iz Jiu-Jitsu serije u Kuli (Srbija), gdje je član BJJ R-Teama Damir Agović osvojio bronzanu medalju.

Agović je nastupio u kategoriji Master 35+ /blue&upper belt/ -94 kg.

The post NAGA prvenstvo u grapplingu: Ajla Saračević se okitila sa dva zlata appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba