Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Nova ATP lista: Najgori plasman Federera u 21. stoljeću, Džumhur pao za devet mjesta

[ad_1]

Objavljena je nova ATP lista, Novak Đoković započeo je 364. sedmicu na vrhu.

Trenutno je na 8,420 poena, odnosno samo 10 više u odnosu na Danila Medvedeva koji je svoju šansu za vrh ispustio kada se nije plasirao u polufinale Mastersa u Majamiju.

U međuvremenu se povrijedio, zbog čega će morati da pauzira i propusti sezonu na šljaci, a još nije jasno da li će igrati na Roland Garrosu.

On u narednom periodu brani 790 bodova, tačnije izgubit će ih jer neće igrati. U isto vrijeme, Đoković brani 840 u narednom periodu.

Najveći gubitnik nove rang liste je Roger Federer koji je zabilježio najgori plasman još od 2000. godine. Spao je za 18 pozicija i trenutno je 44. na svijetu.

Alexandar Zverev je zahvaljujući četvrtfinalu Majamija preskočio Nadala i ima 80 bodova više od Španca koji je četvrti. Na petom mestu je Stefanos Tsitsipas. Top 10 redom kompletiraju Matteo Berrettini, Casper Ruud, Andrey Rublev, Felix Auger-Aliassime i Cameron Norrie.

Što se tiče bh. tenisrea, Damir Džumhur je pao za devet mjesta i sada je tek na 145. poziciji. Mirza Bašić je ostvario napredak od pet mjesta, sada je na mjestu broj 215. Nerman Fatić je 285., a Aldin Šetkić 358. na svijetu.

SCsport.ba