Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Novi uspjeh Amine Merjem Hebib, u Alžiru osvojila bronzanu medalju

[ad_1]

Amina Merjem Hebib nastavlja sa uspjesima. Odlična članica džudo kluba ON1 osvojila je još jednu medalju za Bosnu i Hercegovinu. Naime, ona je u Alžiru osvojila bronzu na IJF turniru u organizaciji Afričke džudo unije AJU.

Ovo je treća uzastopna međunarodna medalja sa zvaničnog turnira u posljednjih mjesec dana koju je Amina donijela u BiH. Podsjetimo, Amina Merjem Hebib se nedavno okitila i srebrom i bronzom na Afrika Openu u Tunisu.

“Ovo je novi veliki uspjeh i radost za sve koji vole sport i našu jednu i jedinu domovinu. Amina je posljednjim uspjesima učvrstila svoju poziciju na svjetskoj ranking listi. Zahvaljujemo svima koji prate naše vrhunske takmičare reprezentativce Bosne i Hercegovine. Svi u klubu ponosni smo na posljednje uspjehe naših članova, a koji bi teško bili ostvareni bez pomoći Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo,  BH Telecoma, BH Pošte, te firmi BATX, ADC, SEC ONE. Ne smijemo zaboraviti ni veliku podršku medija”, kaže Karim Hebib, prvi čovjek Džudo kluba ON1.

The post Novi uspjeh Amine Merjem Hebib, u Alžiru osvojila bronzanu medalju appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba