Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Određen domaćin završnice Davis Cupa, mečevi na rasporedu od 21 do 27. novembra

[ad_1]

Završnica Davis Cup 2022. i 2023. bit će održana u Malagi u Španiji, potvrdili su Kosmos Tennis i Međunarodni teniski savez (ITF).

Taj je grad već bio uspješan u kandidaturi za domaćinstvo jednog od turnira predzavršnice koji će biti održan u septembru, no sada je dobio zeleno svjetlo za održavanje natjecanja koje će biti na rasporedu od 21. do 27. novembru.

Na završnici u Malagi učestvovat će osam reprezentacija, koje će se od četvrtfinala nadalje boriti za naslov pobjednika Davis Cupa. Igrat će se u dvorani Palacio de Deportes Jose Maria Martin Carpena, koja za ovu priliku može primiti 11.000 gledalaca.

Izborom Malage za domaćina ostaje upražnjeno jedno mjesto za organizaciju turnira u septembru, uz ranije potvrđene Bolonju, Glazgov i Hamburg.

Rok za isticanje kandidature je 21. aprila, a mogu se prijaviti gradovi iz zemalja nekog od 13 preostalih sudionika (Australija, Argentina, Belgija, Francuska, Hrvatska, Južna Koreja, Kanada, Kazahstan, Nizozemska, SAD, Srbija, Španija i Švedska). Ukupno 16 reprezentacija bit će raspoređeno u četiri grupe, a na završnicu će otići dva najbolja sastava iz svake od njih.

Izvlačenje grupa bit će u Londonu 26. aprila.

SCsport.ba