Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Održan 27. međunarodni Rimski maraton: Dominacija atletičara iz Etiopije

[ad_1]

U Italiji je održan 27. međunarodni Rimski maraton. Pobjednik u muškoj konkurenciji je Etiopljanin Bekele Fikre Tefera, a u ženskoj njegova zemljakinja Dalasa Sechale Adugna, javlja Anadolu Agency (AA).

Pobjednik maratona u kojem je učestvovalo oko 11.000 trkača je Tefera koji je dionicu od 42 kilometra i 195 metara pretrčao za dva sata šest minuta i 48 sekundi.

Na drugom mjestu je njegov sunarodnjak Mamo Tadesse Temechachu, koji je trku završio s vremenom od dva sata, sedam minuta i četiri sekunde. Trećeplasirani je Marokanac Othamane El Goumri, koji je maraton istrčao za dva sata sedam minuta i 16 sekundi.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Adugna, s vremenom od dva sata 26 minuta i devet sekundi.

Drugoplasirana je Kenijka Jeruto Gladys Kiptoo koja je istrčala vrijeme dva sata 28 minuta i 45 sekundi, na trećem još jedna Etiopljanka Bekele Tadelech Nedi, koja je maraton završila s vremenom od dva sata 31 minute i jedne sekunde.

List ”Corriere dello Sport” javio je kako je Etiopljanin Bekele Fikre Tefera s vremenom od dva sata šest minuta 48 sekundi postavio novi rekord Rimskog maratona. Rekord od dva sata sedam minuta i 18 sekundi 2009. godine je postavio Kenijac Kiptoo Kolum.

SCsport.ba