Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Počeo glavni dio ITF teniskog turnira ‘Kiseljak Open’, težak zadatak pred Azizom Kijametovićem

[ad_1]

Kvalifikacije ITF teniskog turnira “Kiseljak open 2022”, vrijednog 25.000 američkih dolara, u singl i dubl konkurenciji okončane su jučer i počeo je glavni dio turnira. Šest kvalifikanata je prošlo tri kola i zaigrat će u glavnom dijelu žrijeba.

Amerikanac Trey Hilderbrand je nadigrao Talijana Pietra Pampanina u tri seta. Ništa manje sjajan meč nije bio ni onaj između Rumuna Bogdana Pavela i Italijana Luce Castagnole. Castagnola je u super tie-breaku slavio 10-5.

Božo Barun je u dva seta izbacio Lucu Vatteronija i osigurao svoje mjesto u glavnom dijelu turnira. Ukrajinac Oleksandr Bielinskyi imao je manjih problema s Lukom Todorovićem, no na kraju je u dva seta osigurao mjesto među 32 najbolja tenisera.

Frane Ninčević bio je dominantan protiv Igora Duduna prepustivši mu samo jedan gem. Iznenađenje je priredio Aziz Kijametović, jedini domaći igrač koji je prošao kvalifikacije. On je izbacio favoriziranog Mađara Andrea Biroa dva puta sa 7-5.

Nakon kvalifikacija, počeo je i glavni dio turnira. Jakub Paul je prošao u drugo kolo sa 6:4, 6:1 pobjedom nad Domagojem Bilješkom.

Prvi nositelj Orlando Luz pokazao je zašto je u TOP 300 na ATP ljestvici. Bez izgubljenog seta izbacio je Aldina Jašarevića. Treći nositelj Hady Habib namučio se u prvom setu protiv Lorenza Rottolija, no u drugom ga je riješio bez problema.

Četvrti dan teniskog turnira “Kiseljak open 2022” bit će odigrano 13 mečeva prvog kola, odnosno šesnaestine finala, u singlu, te pet mečeva osmine finala u dublu. Program na svim terenima počinje u 10 sati.

Izdvaja se susret drugog nositelja Li Tua protiv kvalifikanta Luce Castagnole.

Bh. predstavnik Aziz Kijametović ima težak zadatak protiv četvrtog nositelja Mattije Beluccija.

Na terenu broj 1 Dražen Petrović iz BiH prvi izlazi na teren protiv Ukrajinca Vlacheslava Bielinskog. Na istom terenu treći meč igrat će Andrej Đokić i Andrej Nedić, obojica iz Bosne i Hercegovine.

Hrvat Frane Ninčević igrat će na terenu broj 3 protiv Šveđanina Simona Freunda, dok će njegov sunarodnjak Božo Barun igrati protiv Nijemca Sebastiana Prechtela.

SCsport.ba