Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Rakitić: Bit će teško protiv Japana

Za osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru Hrvatska se izborila kao drugoplasirana momčad skupine F.

U osmini finala igrat će protiv Japana, a kako proživljava tok takmičenja i šta osjeća kad gleda hrvatske utakmice, u razgovoru za FIFA-u otkrio je Ivan Rakitić.

Teže je gledati
Za Hrvatsku je Rakitić igrao do 2007. do 2019. sakupivši 106 nastupa i 15 golova i bio je jedan od najboljih igrača Hrvatske na putu do srebrne medalje na prošlom svjetskom prvenstvu, prenosi Index.

– Izgubio sam pet godina života gledajući Hrvatsku protiv Belgije. Puno, puno teže je gledati utakmice nego igrati u njima. Bio sam nervozan. Bio sam u reprezentaciji toliko godina. U kontaktu sam s igračima i trenerima prije i poslije svake utakmice. U srcu sam još uvijek dio toga. Želim im svu sreću i nadam se da mogu daleko dogurati – rekao je bivši hrvatski reprezentativac

Još je jednom naglasio značaj kapetana Luke Modrića za hrvatsku reprezentaciju.

Nevjerovatan igrač
– Luka je Luka, tako igra zadnjih 10 godina za reprezentaciju i Real Madrid. On je nevjerovatan igrač, najvažniji igrač za nas i jedan od najboljih igrača na svijetu. Mislim da Luka nogomet razumije drugačije od drugih velikih igrača. Ostali igrači imaju puno koristi od igre s njim, prateći njegov ritam, njegovo kretanje – izjavio je.

Hrvatskoj slijedi utakmica protiv Japana, neočekivanog osvajača skupine u kojoj su bili Španija, Njemačka i Kostarika.

– Mislim da su svi bili jako iznenađeni što je Japan osvojio skupinu, a Njemačka ispala. Ali kada ih gledate kako igraju, shvatite zašto se to dogodilo. Imaju puno individualnih i momčadskih kvaliteta. Bit će jako teško igrati protiv njih. Morat ćemo biti 100 posto protiv Japana – zaključio je Rakitić.