Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Remi bez golova između Veleža i Posušja


Rođeni su danas igrali u sljedećem sastavu: Jovičić – Ćosić, Bajrić, Zeljković, Radović – Pršeš, Radovac – Dejanović, Anđušić, Zajmović – Haskić. Na klupi su bili Bogdanović, Zvonić, Isić, Ovčina, Hasanović, Drina, Šikalo, Vehabović, Salčin, Džanković i Brandao.

Za Posušje su igrali: Horkaš, Krišto, Horić, Barišić, Maglica, Lučić, Serdarušić, Milanović, Lauš, Leko, Ramović.

Početak utakmice donio je probleme stručnom štabu Veleža, pošto su zbog povreda teren napustili Radović i golman Jovičić, umjesto kojih su ušli Salčin i Bogdanović. Prvo poluvrijeme obilježilo je par neopreznih startova gostiju koji su unijeli nervozu među igrače, pa je bilo manjih „trzavica“, ali sve je završilo vrlo brzo.

U 37. minuti Dejanović je imao priliku ozbiljnije zaprijetiti golu Horkaša, ali bez uspjeha. Većih prilika do kraja poluvremena nije bilo, tako da se na odmor otišlo bez golova.

Rođeni su drugo poluvrijeme otvorili izmjenom, umjesto Dejanovića u igru je ušao Isić. Zajmović se u 51. minuti našao sam pred golmanom gostiju, ali je njegov udarac završio preko gola Horkaša. Na drugoj strani, gosti su preko Milanovića zaprijetili, ali je Radovac odlično reagovao, te otklonio opasnost. U 67. minuti odlična akcija Zeljković – Haskić – Zeljković, koji prolazi golmana, ali lopta završava sa suprotne strane mreže gola gostiju.

Nakon toga, Rođeni su izvršili izmjene igrača. Umjesto Zajmovića, Bajrića, Radovca i Anđušića u igru su ušli Brandao, Vehabović, Džanković i Hasanović. Nakon toga, priliku za igru su dobili Ovčina, Zvonić i Šikalo umjesto Ćosića, Zeljkovića i Pršeša. Pred sami kraj utakmice gosti su imali priliku, ali je odbrana Veleža dobro reagovala.

Na kraju, završeno je bez golova, 0:0.

Rođeni u petak, 25.02.2022. godine u okviru 20. kola m:tel Premijer lige BiH dočekuju FK Željezničar.

(24sata.info)