Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Roland Garros: Rune i Ruud zakazali skandinavski obračun u četvrtfinalu


Prošlogodišnji finalist Norvežanin Casper Ruud izborio je četvrtfinale Roland Garrosa svladavši Čileanca Nicolasa Jarryja 7:6 (3) 7:5, 7:5.

Četvrti nosilac iz Norveške borio se da drži stvari pod kontrolom protiv stručnjaka za zemljanu podlogu Jarryja, koji je vodio u posljednja dva seta, ali nije to uspio pretvoriti u dobitak.

Ruud će se za polufinale suočiti ili s Dancem Holgerom Runeom koji je u maratonskom meču slavio nad Argentincem Franciscom Cerundolom, nakon pet setova – 7:6, 3:6, 6:4, 1:6, 7:6.

Brazilka Beatriz Haddad, 14. na svijetu, plasirala se u četvrtfinale porazivši u maratonu Španjolku Saru Sorribes  6:7 (3), 6:3, 7:5. Igrale su čak 3 sata i 51 minutu, što je bio treći najduži meč Open ere na Roland Garrosu. Najduži ženski meč na Roland Garrosu trajao je 4:07 sata, a dobila ga je Francuskinja Virginie Buisson protiv sunarodnjakinje Noëlle van Lottum u prvom kolu 1995. godine.

Haddad će u svojem prvom četvrtfinalu grand alama igrati s Tunižankom Ons Jabeur. Sedma teniserka svijeta plasirala se danas u četvrtfinale French Opena nakon što je slavila protiv Amerikanke Bernarde Pere sa 6:3, 6:1. Jabeur se nakon samo 63 minute plasirala u svoje prvo četvrtfinale Roland Garrosa, prepuštajući samo četiri gema protivnici.

The post Roland Garros: Rune i Ruud zakazali skandinavski obračun u četvrtfinalu appeared first on SPORT CENTAR.

SCsport.ba