Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Roland Garros: Zverev spasio meč-loptu i nakon preokreta izborio plasman u treće kolo

[ad_1]

Treći teniser svijeta Nijemac Alexander Zverev velikim je preokretom ipak uspio izboriti plasman u treće kolo ovogodišnjeg Roland Garrosa, prošlogodišnji polufinalist u Parizu svladao je Argentinca Sebastiana Baeza s 2:6, 4:6, 6:1, 6:2, 7:5.

Debitant u Roland Garrosu Baez imao je u petom setu i meč-loptu kod svog vodstva 5:4, no Zverev je ipak uspio zadržati servis, poravnati na 5:5, a zatim u sljedećoj igri i oduzeti servis 21-godišnjem Argentincu te na kraju ostati u igri za osvajanje svog prvog Grand slama u karijeri.

Na rubu ispadanja bio je grčki teniser Stefanos Tsitsipas na samom startu ovogodišnjeg Roland Garrosa. Prošlogodišnji finalist je gubio 0:2 u setovima protiv Talijana Lorenza Musettija, ali je na kraju ipak prošao dalje.

Nakon tri sata i 33 minute igre Tsitsipas je pobijedio 5:7, 4:6, 6:2, 6:3, 6:2 te je treći put u karijeri slavio u meču gdje je bio u zaostatku za dva seta. Mladi, 20-godišnji talijanski igrač je briljantno odradio uvodna dva seta, no u istom ritmu nije mogao odraditi još jednu dionicu koja bi mu donijela veliko slavlje.

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u 3. kolo Roland Garrosa sigurnom pobjedom protiv Slovaka Alexa Molcana (ATP: 38.) rezultatom 3:0 u setovima.

Đoković je u odličnom ritmu otvorio meč i prvi set riješio je u svoju korist rezultatom 6:2, a uz dva napravljena breaka bilo mu je dovoljno 29 minuta da prvi set riješi u svoju korist.

Ključ Novakove dobre igre bila je dobra igra u trenutku kada je servirao, a u takvom omjeru snaga osvojio je i drugi set i to zahvaljujući jednom breaku koji je napravio u šestom gemu. Na kraju je bilo 6:3 za prvog reketa svijeta.

Oba tenisera na početku trećeg seta prave po jedan break, a Đoković do pobjede dolazi nakon tie-breaka koji je riješio u svoju korist te s ukupnih 3:0 osigrao plasman u finale.

U narednom kolu Đoković će igrati protiv tenisera iz Slovenije Aljaza Bedene, trenutno 195. igrača na ATP listi.

SCsport.ba