Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Ronaldo spreman i peti put izbaciti Atletico iz Lige prvaka

[ad_1]

Golom mladog Elange Manchester United je prije tri sedmice uhvatio aktivan rezultat uprkos blijedoj partiji protiv Atletico Madrida (1:1) u prvom susretu osmine finala Lige prvaka, a večeras od 21 sat će pred svojim navijačima na krilima čudesnog Cristiana Ronalda tražiti prolazak u četvrtfinale.

Atletico Madrid je dominirao na Wandi Metropolitano i bio puno bolji na samom početku, a nagradilo ga je u 7. minuti kada je zabio Joao Felix za 1:0. Kako je utakmica odmicala, domaćini su se zatvarali i kako to inače bude, obilo im se o glavu. United je u 80. minuti zabio iz jedine prave šanse preko Elange.

Bila je to tvrda i čvrsta utakmica s malo prilika, a nešto slično očekuje se i danas na Old Traffordu. Ovaj put bi Crveni đavoli trebali biti ta ekipa koja će napasti, dok će Atletico igrati na svoj način. Bunker, kontre pa ako prođe, prođe. Kladionice u ulogu favorita guraju domaćine.

U centru pažnje je Ronaldo. Svi vrlo dobro znaju da je Liga prvaka posebno takmičenje za njega. “Klempavi” trofej osvajao je čak pet puta te je uz to i najbolji strijelac u povijesti sa 141 golom. Taj rekord može večeras još malo podebljati.

Atletico mu je jedna od dražih mušterija obzirom da im je utrpao čak 25 golova u 35 utakmica. I ne samo to. Dvaput ih je pobijedio u finalu te uz to još dvaput izbacio iz Lige prvaka. Ne treba niti pogađati na koga će najviše paziti igrači gostiju.

U drugoj večerašnjoj utakmici LP, također revanš susretu osmine finala,u Amsterdamu igraju Ajax i Benfica. U prvoj utakmici je svakoj ekipi pripalo po poluvrijeme, a Benfici je 2:2 donio Yaremchuk u 72. minuti. Ajax je veliki favorit u ovome susretu.

Erik ten Hag neće računati na Gortera, Klaibera, Pasveera i Stekelenburga, a Nelson Verissimo na Pinha, Seferovića i Lucasa Verissima.

Oba večerašnja meča gledaoci u biH mogu pratiti na kanalima Arene Sport.

(SCsport)